Европейски Съюз Финансирането се предоставя посредством “Европейския механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС”, създаден от Европейския Съюз Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС

Полезни материали

Кредитен речник

Кредитен речник виж повече

Разберете кои са най-използваните термини, които трябва да знаете, когато искате да кандидатстване за финансиране.

Наръчник на разумния собственик на малък бизнес

Наръчник на разумния собственик на малък бизнес виж повече

Попълнете формата и изтеглете Наръчника, които трябва да има всеки отговорен предприемач.

Често задавани въпроси

 • Как мога да получа финансиране от УСТОИ АД?
  • Можете да се свържете с нас, като наберете националния ни телефон 0700 17 005;
  • Можете да изпратите запитване за финансиране през нашия интернет сайт;
  • Можете да посетите директно офиса ни. Информация за адрес във вашето населено място можете да откриете в секция „Контакти”

  След като изберете предпочитания от Вас начин за връзка,  наш представител задължително ще се свърже с Вас и ще можете да получите необходимата информация за изискванията и условията за предоставяне на бизнес финансиране от нас.

 • Какви документи трябва да предоставя?

  За да улесним нашите клиенти при кандидатстване за бизнес финансиране, изискваме само документи, които те вече притежават. Не се налага кредитоискателите да набавят документи, специално за нуждите на кредитната сделка.

 • Какви са изискванията към мен, за да кандидатствам за финансиране?

  За да кандидатствате за финансиране от нас е необходимо да отговаряте на следните изисквания:

  • Да управлявате собствен или семеен бизнес в сферата на търговията, услугите, производството или земеделието;
  • Да имате идеи за бизнес развитие;
  • Да живеете и имате бизнес в районите на действие на нашите кредитни офиси. Адресите на нашите офиси може да намерите в секцията "Контакти"

  В случай, че не сте сигурни дали отговаряте на изискванията, обърнете към нас, посредством телефоните за връзка или изпратете запитване.

 • За какво мога да кандидатствам за финансиране?

  Нашите кредити са целеви – те са насочени за развитието на малкия бизнес. Всяка дейност, която е насочена към подобряване и развитие на бизнеса може да бъде подкрепена от нас. Типичните цели, свързани с управлявания бизнеса са следните:

  • Увеличаване на стоковата наличност и асортимента;
  • Закупуване на материали и оборудване;
  • Ремонт на бизнес помещения;
  • Откриване на нови бизнес обекти;
  • Закупуване на имоти;
  • Погасяване на задължения;
  • Закупуване на МПС и друга техника;
 • Как мога да получа одобрения бизнес кредит?

  Средствата се изплащат по банков път по посочената от Вас банкова сметка.

 • Необходимо ли е да внасям такса за разглеждане на молбата?

  Стандартните продукти, които ползват нашите клиенти са без авансова такса за разглеждане на документите. В Тарифата ни за такси и комисионни можете да откриете информация за продуктите, при които изискваме такса ангажимент.

 • Какво ще бъде оскъпяването на ползвания от мен кредит?
 • В рамките на какъв срок мога да получа решение по искания бизнес кредит?

  Ние сме насочили нашите усилия към ускоряване на всички процеси, свързани с отпускането на бизнес кредити. Срокът за извършване на правилно проучване на бизнеса на нашите кредитоискатели и взимане на решение по сделката е седем дни след комплектуване на всички изискуеми документи. Взимането на решение по всяка кредитна сделка изисква внимание с оглед определяне на правилното решение в конкретния случая. Основен фактор при взимането на решение по кредитна сделка е съобразяване размера на искания кредит и този на погасителната вноска с възможностите в бизнеса и домакинството на кредитоискателя. 

 • Как мога да внасям вноските по кредита?

  Вноските по кредита се внасят съгласно подписан погасителен план по посочената в договора за кредит банкова сметка на дружеството. При групови кредити е възможно и погасяване в съответния офис на дружеството, като падежната дата е посочена в погасителен план, а часът за плащане е предварително уточнен.

 • През какъв период се внасят вноските?

  Вноските се внасят съгласно подписания от Вас погасителен план на съответното падежно число. Типично кредитите се изплащат от Вас на месечни вноски. За земеделските производители или други собственици на бизнес, със специфика в приходите от дейността си, предлагаме възможности за гъвкави погасителни планове или гратисни периоди. При групово кредитиране, при желание от страна на клиентите, е възможно погасяване и на двуседмични вноски.

 • Мога ли да погася предсрочно ползвания от мен бизнес кредит и при какви условия може да стане това?

  По всяко време можете да погасите кредита си предсрочно. Таксата, която се заплаща е минимална, съгласно ОУТТК (Общи условия, Такси, Тарифи и Комисионни) и е включена в договора за кредит с нас.

 • Мога ли да рефинансирам бизнес кредита си?

  Предоставяме възможност за рефинансиране на текущ кредит на всичките ни лоялни клиенти при определени условия, за които можете да научите повече от Вашия обслужващ служител.  

Рекламирай с Бизнес Клуб Устои

Бизнес клуб УСТОИ обединява представители на малкия бизнес, чийто проекти са получили финансиране от УСТОИ Бизнес кредит 1. Мисията на клуба е да развива култура на предприемаческо мислене и неговото устойчиво утвърждаване в практиката на дребните предприемачи и младите хора в България, като повишава техните бизнес познания и ги стимулира към участия в бизнес инициативи, водещи до увеличаване на техните доходи и заетостта в страната.

За повече информация, моля свържете се с нас на 0700 17 005 или ни изпратете запитване на microfinance@ustoi.org.

Основни цели на Клуба са да:

 

1

Подпомага развитието на малкия бизнес, като оказва професионални услуги на собствениците на малки предприятия и начинаещи предприемачи.

2

Подпомага лица, които са решили да стартират собствен бизнес, чрез консултации и менторинг, свързан с управление и планиране на бъдещия бизнес.

3

Организира инициативи, свързани с ориентация на младите хора към предприемачество и самонаемане, както и въвеждането им в практиката.

4

Предоставя професионални обучения на дребните предприемачи и младите хора в страната, свързани с увеличаване на техните професионални и управленски умения.

5

Улеснява контактите между собствениците на малки предприятия и начинаещите предприемачи, с оглед създаване на нови взаимноизгодни партньорства.

6

Подкрепя законодателни реформи, насочени към улесняване на дейността на малкия бизнес

Общи условия

УСТОИ АД е пълноправен член на:


Европейската мрежа за микрофинансиране

Център за микрофинансиране

ФИНАНСИРАНЕТО СЕ ПРЕДОСТАВЯ ПОСРЕДСТВОМ “ЕВРОПЕЙСКИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА МИКРОФИНАНСИРАНЕ ПРОГРЕС”, СЪЗДАДЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

УСТОИ АД е създадено
с подкрепата на: