Европейски Съюз Финансирането се предоставя посредством “Европейския механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС”, създаден от Европейския Съюз Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС
>
> ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ!
18.09.2017

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ!

ЗАПОЗНАЙ СЕ СЪС СТЕФАН НЕНКОВ - БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ, КОЙТО ОСИГУРЯВА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ

Стефан Ненков е предприемач от 25 години. Заедно със съпругата си за този четвърт век са научили, както и са постигнали много в бизнеса.

Пътищата ни се пресичат преди 7-8 години, по препоръка на негов познат. От тогава работим съвместно за реализирането на различни проекти в подкрепа на семейния бизнес на Стефан.

Тази година отново намерихме допирни точки с героя от тази история, като го поканиха да вземе участие в конкурса за безлихвено финансиране „Кажи идеите си на глас“ 2017. Конкурсът се проведе за четвърта поредна година с финансиране предоставено от Европейския механизъм за микрофинансиране „ПРОГРЕС“ създаден от Европейския съюз.

Стефан Ненков е именно един от победителите в конкурса „Кажи идеите си на глас“ 2017. Той успя да получи необходимото безлихвено финансиране за реализиране на проекта и идеята си, а именно да отвори „Заведение за БИО храни и здравословно хранене на ученици“. Сега, преди началото на новата учебна година подготовката за старта тече с пълна сила, но въпреки това Стефан успя да ни отдели време и да ни разкаже повече за себе си и бизнеса си. Ето какво го попитахме и какво ни отговори той:

С кое се гордееш най-много от постигнатото до момента в бизнеса?

„С уважението на клиентите ми!“, с гордост споделя Стефан.

Как се зароди идеята „Заведение за БИО храни и здравословно хранене на ученици“ ? Ще ни разкажеш ли малко повече за нея?

"Разбира се! Във връзка с дейността ни решихме да предложим нещо различно и полезно за децата. Планирам също така да отворя и нови обекти в още училища. Искаме да можем да предложим на все повече деца качествени храни. Правилното хранене е изключително важно за подрастващите и има голям ефект особено върху здравето и естественото засилване на имунитета. Здравословното хранене също така помага и в преодоляване на друг проблем при децата в тази възраст – а именно затлъстяването, което до голяма степен се дължи на неправилното хранене."

Как реагира, когато получи обаждане с новината, че си победител в конкурса за безлихвено финансиране?

„Помислих, че е майтап, и че ще ми предлагат някакъв нов кредит“, спомня си Стефан с усмивка на лице. „Първата ми мисъл беше, че съм голям късметлия и побързах да съобщя първо на съпругата си, а след това и на останалите членове на семейството.“

Какво би посъветвал младите предприемачи, които искат да започнат свой бизнес или вече имат такъв?

„Да са коректни и да не бързат да забогатяват. Да не се плашат от предизвикателствата на тромавата бюрокрация и администрация. Всичко се преодолява, а ако търсят финансиране винаги могат да се доверят на УСТОИ Бизнес кредит 1, както направих и аз и смятам да продължавам за в бъдеще.“

Какви са следващите ти стъпки от тук насетне?

„Да работим с пълни сили, защото имаме нови планове и проекти за развитие на бизнеса ни!“

Какво си пожелаваш от тук нататък?

„Здраве, за да имам сили да продължавам да се боря и развивам“ завършва уверено Стефан.

УСТОИ АД е пълноправен член на:


Европейската мрежа за микрофинансиране

Център за микрофинансиране

ФИНАНСИРАНЕТО СЕ ПРЕДОСТАВЯ ПОСРЕДСТВОМ “ЕВРОПЕЙСКИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА МИКРОФИНАНСИРАНЕ ПРОГРЕС”, СЪЗДАДЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

УСТОИ АД е създадено
с подкрепата на: