Европейски Съюз Финансирането се предоставя посредством “Европейския механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС”, създаден от Европейския Съюз Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС
>
> Произведено в България
06.12.2017

Произведено в България

Историята на един млад предприемач… Разказа на Цветомир Игнатов, победил в конкурса „Кажи идеите си на глас“ сезон 2015г.

Със стартирането на 4-ти сезон на конкурса „Кажи идеите си глас“ 2017г. ще се върнем една година назад, за да разкажем как идеята за развитие на един млад български предприемач се осъществи.

Цветомир Игнатов ще разкаже за себе си, за своите стремежи и предизвикателства, които са го съпътствали по пътя към успеха.

Ето какво го попитахме и какво той ни разказа за себе си и бизнеса си:

Как се казваш и къде си роден?

„Казвам се Цветомир Игнатов и съм роден и израсъл в гр. Горна Оряховица."

Какво е твоето образование?

„Завършил съм „ПГСС Боруш“ - Професионална гимназия по селско стопанство - Горна Оряховица, със специалност „Механизация на селското стопанство“. Да, още от тогава знаех, че ще се занимавам със земеделие. Винаги съм ценял и съм милял за българското. Все пак съм отрасъл в полите на старопрестолната ни столица. " – ни споделя Цветомир с усмивка на лице.

Има ли човек, който винаги е до теб и те подкрепя?

„О да, това е съпругата ми Виляна, която срещнах малко след завършването си. Тя е прекрасен човек. Винаги ме е подкрепяла и е била до мен във всички хубави и лоши моменти. Много ми помага в бизнеса, като ми помогна да осъществя идеята, с която участвахме и спечелихме конкурса „Кажи идеите си на глас“ 2015г. - Да се храним с български продукти".

Ще ни разкажеш ли малко повече за проекта, с който спечели конкурса „Да се храним с български продукти“?

„Разбира се! Идеята ни имаше, както практично така и социално значение. С осъществяването й успяхме да открием нови работни места, така увеличихме производството и затворихме производствения цикъл. Искахме да предоставим качествени зеленчуци на българските потребители и реално трудът ни да не зависи от търговците.“

 А имаше ли предизвикателства?

„Разбира се, като всяко ново нещо имаше препятствия, които трябваше да преодолеем. Финансирането беше едно от тези предизвикателства, докато не разбрахме, че сме спечелили идейния конкурса за бизнес проекти. Имахме заделени средства, но не стигаха.“ – спомня си Цветомир.

Какво би казал на младите предприемачи, които сега тръгват по твоя път?

„Да се стремят към целите си и да не се отказват при първата спънка. Трудности винаги ще има, но удовлетворението от постигането на крайната цел е неописуемо. Ако правят това, което им е на сърце и това е което са добри, ще намерят това, което търсят. Но и да не забравят да намерят и доверен партньор, както направих аз, когато започнах да работя с Устои.“ 

УСТОИ АД е пълноправен член на:


Европейската мрежа за микрофинансиране

Център за микрофинансиране

ФИНАНСИРАНЕТО СЕ ПРЕДОСТАВЯ ПОСРЕДСТВОМ “ЕВРОПЕЙСКИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА МИКРОФИНАНСИРАНЕ ПРОГРЕС”, СЪЗДАДЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

УСТОИ АД е създадено
с подкрепата на: