Европейски Съюз Финансирането се предоставя посредством “Европейския механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС”, създаден от Европейския Съюз Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС
>
> Как да избегнем финансовите проблеми в условия на извънредно положение?
05.05.2020

Как да избегнем финансовите проблеми в условия на извънредно положение?

През последните два месеца всеки от нас се замисля за своето финансово състояние като си задава множество въпроси:

  • „Какво ще стане с мен, бизнеса ми, работата ми, децата ми?“
  • „Как ще се справя в условията на икономическа криза?“
  • „По какъв начин мога да се справя с този проблем?“
  • „Как финансовите проблеми ще се отразят на семейството ми?“

Ето и няколко съвета, които можете да приложите съвсем лесно в ежедневието си, за да се справите със създалата се ситуация, в тези времена на несигурност:

1. ДРЪЖТЕ СТРАХА НАСТРАНА – отърсете се от допълнителното напрежение създадено от медиите, социалните мрежи или от токсични хора около вас. Работете с факти, а не със слухове. Кризата поражда и големи възможности като например Голямата депресия през 30-те години, която е родила повече милионери в сравнение с всеки друг период в историята на Америка.

2. ИЗГОТВЕТЕ СИ СТРИКТЕН БЮДЖЕТ – не се оставяйте течението да ви води. В края на всеки месец отделете време, за да изготвите своя финансов план за следващия и направете следните стъпки:

  • Всеки месец целенасочено заделяйте дадена сума, независимо от нейния размер, за да ви постави в позиция сами да решавате къде да насочите парите си.
  • Отделете точно определена сума за храна и консумативи, като ги поставите в пликове и не харчете повече от планираното.
  • Плащайте сметките и вноските по кредити навреме. Не си позволявайте да забавите плащания, тъй като те ще се натрупат и ще нарушат бюджета ви в бъдеще!

Запомнете: Управлението на личните финанси е 80% добри навици и 20% знание какво да правим с тях!

3. СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ДЪЛГОВЕ КЪМ БЪРЗИ КРЕДИТОРИ – при наличие на дълг към бързи кредитори или кредитни карти, намерете начин да ги погасите предсрочно или да бъдат обединени в една кредитна институция на по-ниска цена. Ако ви е необходима някаква сума за бизнеса, обърнете се към компетентен и надежден кредитен консултант.

4. ЗАДЕЛЕТЕ СИ РЕЗЕРВИ – добре е да имате някакви резерви за спешни случаи като например около 1000 лв.

5. ВОДЕТЕ СКРОМЕН НАЧИН НА ЖИВОТ – оценете,  това което имате и се радвайте на малките неща. В колкото и трудна финансова ситуация да се намирате, то тя не може да се сравни с милионите други човешки съдби, които дори не разполагат с храна и подслон.

Не забравяйте, че богатството е относително! Настройте се позитивно и не се сравнявайте непрекъснато с другите около вас.

6. ЗАПОЧНЕТЕ ВТОРА РАБОТА – ако доходите ви са крайно недостатъчни, можете да започнете втора работа почасово или надомно. Това ще повиши приходите ви и ще ви накара да се почувствате по-спокойни.

    Екипът на УСТОИ Бизнес кредит 1 е до вас и в трудните моменти!

УСТОИ АД е пълноправен член на:


Европейската мрежа за микрофинансиране

Център за микрофинансиране

ФИНАНСИРАНЕТО СЕ ПРЕДОСТАВЯ ПОСРЕДСТВОМ “ЕВРОПЕЙСКИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА МИКРОФИНАНСИРАНЕ ПРОГРЕС”, СЪЗДАДЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

УСТОИ АД е създадено
с подкрепата на: